13

MŠMT navrhuje po vzoru Velké Británie, USA nebo Švýcarska jednoleté magisterské studium, zaměřené prakticky a přesně na oblast, o kterou se profesně zajímáte. Chce tím umožnit široké veřejnosti studovat velmi specializované disciplíny v různých etapách svého života. Po několika letech praxe se totiž potřebuje absolvent vysoké školy specializovat v daném oboru, a právě krátkodobé magisterské studium by mu mohlo v tomto směru pomoci. Zatím existují dvě varianty, jak jednoleté magisterské studiu zrealizovat. Buď by vedle klasických magisterských oborů vznikaly i obory prakticky zaměřené (jednoleté i dvouleté), nebo by krátkodobé programy studovali v rámci celoživotního vzdělávání lidé, kteří již v minulosti vysokou školu absolvovali, mají za sebou několik let praxe a potřebují se dovzdělávat.

Rektoři univerzit mají na tuto případnou novinku různé názory. Někteří se staví proti z důvodu, že náš vzdělávací systém má již bakalářské studium, které je na praxi také zaměřeno.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...