30

Učitelé regionálního školství dostávali v roce 2010 za odvedenou práci průměrnou měsíční mzdu ve výši 25 151 Kč. V meziročním srovnání to znamená pokles mzdy oproti roku 2009 o 855 Kč. Nejvíce si pohoršili učitelé základních škol, jejichž průměrná mzda poklesla o více jak tisíc korun na 25 802 Kč. Následovali je pak učitelé mateřských škol, kteří na výplatní pásce za rok 2010 nacházeli průměrně o 738 Kč. O něco lépe na tom byli učitelé středních a vyšších odborných škol, kterým průměrná mzda poklesla jen o několik set korun. Učitelé vyšších odborných škol si tak v roce přišli na 28 740 Kč.

Údaje o mzdách zveřejnil tento týden Ústav pro informace ve vzdělávání a vychází z údajů shromažďovaných pro statistické účely čtyřikrát do roka. Ústav pro informace ve vzdělávání mezi učitele započítával rovněž vedoucí zaměstnance školy, výchovné poradce. Veškeré mzdy jsou uváděny v hrubých číslech a do platů učitelů jsou započítávány tarifní i nadtarifní složky platu.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...