05

FameLab je populárně naučná soutěž pro mladé vědce a vědkyně, která umožňuje svým účastníkům zlepšit schopnost popularizovat vědu a představit porotě praktické ukázky aktivit, kterým se dnešní mladí vědci věnují. Úkolem soutěžících je během tří minut prezentovat odborníkům zábavnou formou svůj projekt a zaujmout i laickou veřejnost. Soutěž se v ČR koná poprvé a pořádá ji British Council ve spolupráci se společností RSJ Alghorithmic trading a Nadačním fondem Karla Janáčka. Národní finále se uskuteční v neděli 8. května od 19:30 v Dejvickém divadle. V čele nezávislé poroty zasedne profesor Václav Pačes, anglický chemik a popularizátor vědy Dr. Michaela Londersborougha, dále rozhlasová moderátorka Martina Mašková a herec Dejvického divadla Martin Myšička.

MŠMT udělí vybranému soutěžícímu speciální cenu v podobě pozorovatelské účasti mezinárodního finále soutěže FameLab v britském Cheltenhamu a své poznatky bude moci představit na seminářích komunikace vědy v rámci IPN Podpora technických a přírodovědných oborů (PTPO) v druhé polovině letošního roku.

PTTO je první ucelený marketingový koncept realizovaný MŠMT, který má zvýšit zájem uchazečů o studium technických a přírodovědných oborů na vysokých školách v České republice. Projekt reaguje na nedostatek vysokoškolsky vzdělaných odborníků v těchto oborech v Evropě a podporuje komunikaci vysokých škol, transfer zahraničních zkušeností do ČR, monitoring, zážitkovou výuku a jiné. Je spolufinancován z prostředků Evropského sociálního fondu a Státního rozpočtu ČR.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...