24

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovyK maturitě letos zatím nebylo připuštěno 10,9 % žáků. Z českého jazyka a literatury dosud neudělalo zkoušku 3,8 % maturantů, z cizích jazyků pak 5,4 %. Na brífinku pro novináře to sdělil náměstek pro regionální školství Ladislav Němec. "Zatím jsme nezaznamenali žádné technické chyby," dodal.

Zkoušky proběhly nebo právě probíhají na 99 % škol, zbývající 1 % zahajuje ústní zkoušky v úterý až ve čtvrtek tohoto týdne. Ústní zkoušky budou ukončeny nejpozději v pátek 27. května. Předběžné výsledky ústních zkoušek společné části i profilových zkoušek budou známy v první polovině příštího týdne. Od pondělí 30. května pak začíná písemná část státní maturity.

Systém uživatelské podpory škol (HELP-DESK) na Cermatu přijal v uplynulém týdnu 2.285 telefonických hovorů a 586 e-mailů.

Ředitel organizace Cermat Pavel Zelený na brífinku reagoval na údajný únik ostrého zadání na ústní zkoušku z angličtiny. "Nejedná se o zadání ostré maturity, ale o pracovní listy z mikrogenerálky v roce 2009. Tato zadání jsou volně přístupná na našich stránkách," upozornil a dodal, že i kdyby došlo k tomu, že škola zveřejní po ukončení svých zkoušek pracovní listy, se kterými pracovala komise a ze kterých si losovali žáci, nic se neděje, protože pro každou komisi (je jich 4500) jsou pracovní listy vždy unikátní.

Zdroj: MŠMT


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...