06

Už tento čtvrtek o půlnoci má být rozhodnuto o tom, zda spuštění státních maturit obstálo. Do tohoto termínu musí školy zaslat do Cermatu vyhodnocené všechny písemné maturitní testy.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš si jejich dosavadní průběh na dnešním brífinku pochvaloval: „Vše probíhá nad očekávání dobře, technika funguje jak má, jenom ve třech případech jsme měnili DDT a v celém Česku jsme povolali ze zálohy kvůli onemocnění pouze osm náhradních školních maturitních komisařů,“ zdůraznil.

 „Co se help desku týče – na linkách funguje sto lidí a v největší špičce byly kapacity využity jen ze šedesáti procent, takže vše probíhá bez problémů,“ vysvětlil ředitel Cermatu Pavel Zelený.

 Nadále zůstává v kompetenci každé vysoké školy, zda příjme studenta, který doloží vysvědčení až na konci září, tedy po opravném termínu: „Společně s náměstkem Ivanem Wilhelmem bych rád požádal rektory o zavedení takzvaného podmíněného přijetí na vysoké školy v případě, že student doloží vysvědčení z opravného termínu až koncem září,“ představil svůj plán ke konci brífinku ministr Josef Dobeš.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...