04

Během prázdnin se školní informační systém Škola OnLine – Katedra rozrostl o celou řadu užitečných funkcí. Třídní učitelé asi nejvíce ocení funkci, která jim zjednoduší omlouvání absence evidované v elektronické třídní knize. Novinka umožňuje pohodlněji vyhledávat hříšníky, kteří ještě nepřinesli třídnímu učiteli omluvenku. Z nového formuláře je možné veškerou již evidovanou absenci velmi jednoduše a rychle omluvit.

Pokroková funkce, která zjednodušuje a zpřehledňuje evidenci omluvenek, je automaticky dostupná všem školám využívající elektronickou třídní knihu. Třídní učitelé nově naleznou v menu „Docházka – Zadávání docházky“ i formulář „Omlouvání absence“.

Ihned po přístupu na formulář provede aplikace kontrolu, zda ve třídě, kde je uživatel třídním učitelem, existuje nějaká dosud neomluvená absence. Kontrola se přitom prování přes celé aktuální pololetí. Ve výběrovém seznamu se pak automaticky nabízejí pouze ti žáci, u kterých nebyla absence dosud omluvena. Třídní učitel tak na první pohled vidí, kdo z žáků jeho třídy mu „dluží“ dodání omluvenky.

Zvolíme-li konkrétního žáka, uvidíme okamžitě i detailní informace o jeho dosud neomluvené absenci. Dozvíme se tak nejen, v kterých dnech žák chyběl, ale i jaké vyučovací hodiny zameškal. Formulář nám však nabízí i možnost tuto absenci omluvit. Vše můžeme udělat velmi rychle a efektivně.

Publikováno v: Škola OnLine, Školství


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...