16

Ve dnech 13. a 14. prosince proběhla dvoudenní generální zkouška testování žáků pátých a devátých tříd základních škol. Cílem nebylo ověřit znalosti žáků, ale technickou připravenost tohoto projektu. S ostrým ověřováním výsledků vzdělávání těchto tříd se počítá na jaře 2014. Do té doby proběhnou ještě 2 generální zkoušky.

Testové otázky z českého jazyka, anglického jazyka a matematiky byly vytvářeny s ohledem na nové standardy pro dané předměty. Žáci na ně odpovídali v celkovém čase 15 minut výběrem možností na počítači, nicméně předtím měli ještě chvíli navíc seznámit se s aplikací a jejím zacházením. Po skončení testu se žáci ihned dozvědí, jak v testu uspěli. Školy pak také obdrží souhrnné tabulky s výsledky.

Smysl testování je dle ministra školství Josefa Dobeše v upozornění škol na nedostatečné znalosti českých žáků. Projekt bude stát ročně 6 milionů korun a má i řadu kritiků, kteří se domnívají, že testování žáků povede k pouhému mechanickému učení požadovaných znalostí.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...