16

Ve dnech 13. a 14. prosince proběhla dvoudenní generální zkouška testování žáků pátých a devátých tříd základních škol. Cílem nebylo ověřit znalosti žáků, ale technickou připravenost tohoto projektu. S ostrým ověřováním výsledků vzdělávání těchto tříd se počítá na jaře 2014. Do té doby proběhnou ještě 2 generální zkoušky.

Testové otázky z českého jazyka, anglického jazyka a matematiky byly vytvářeny s ohledem na nové standardy pro dané předměty. Žáci na ně odpovídali v celkovém čase 15 minut výběrem možností na počítači, nicméně předtím měli ještě chvíli navíc seznámit se s aplikací a jejím zacházením. Po skončení testu se žáci ihned dozvědí, jak v testu uspěli. Školy pak také obdrží souhrnné tabulky s výsledky.

Smysl testování je dle ministra školství Josefa Dobeše v upozornění škol na nedostatečné znalosti českých žáků. Projekt bude stát ročně 6 milionů korun a má i řadu kritiků, kteří se domnívají, že testování žáků povede k pouhému mechanickému učení požadovaných znalostí.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...