07

Evropská komise spustila nové internetové stránky s názvem Pro školáky, které jsou určené výhradně dětem a mládeži. Cílem je, aby se školáci dozvěděli více informací o fungování a uspořádání Evropské unie a pochopili její různá rozhodnutí, která ovlivňují náš každodenní život.

Na stránkách mohou děti hrát hry, odpovídat na kvízy a získávat nové poznatky o Unii a zemích, které ji tvoří. Výlučně na děti se Evropská unie obrací poprvé, koncepce stránek se proto snaží předávat informace způsobem, jenž je blízký dětskému myšlení.

Stránky Pro školáky se skládají ze 3 částí:

  • zábavné a poučné hry a kvízy pro děti od 6 do 16 let, které vytvořila Komise a další evropské instituce,
  • část „Evropská unie: Jaká vlastně je?“ obsahuje interaktivní mapu a zajímavosti o EU a jednotlivých státech,
  • část „Jaká jsou vaše práva“ obsahuje hry, videa a informace o právech dětí a je rozdělena do dvou věkových kategorií.

Internetové stránky existují ve všech úředních jazycích EU, a děti tak mohou hrát hry ve svém mateřském jazyce nebo si vyzkoušet jiné jazyky EU. Protějškem těchto stránek jsou stránky Učitelům, které obsahují didaktický materiál pro výuku evropské integrace. Nechala jej vytvořit Komise a další evropské instituce přímo pro žáky základních a středních škol a skladba materiálů byla konzultována s odborníky na vzdělávání z členských států.

Zdroj: MŠMT

Publikováno v: Školství, Výuka, Instituce


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...