16

V rámci projektu Klíče pro život a jedné z jeho aktivit Podpora informačního systému pro mládež vyšel průvodce informačními a poradenskými službami pro mládež v ČR s příhodným názvem Mít přehled.

Sestavením tohoto sborníku autoři chtěli vyjít vstříc mladým lidem a poskytnout jim jakéhosi průvodce a „rádce“ při hledání odpovědí na nejrůznější otázky každodenního života. A tak jim může být pomocníkem třeba při výběru vhodné školy, brigády či zaměstnání doma i v zahraničí, najdou v něm rady pro řešení nejrůznějších problémů, prostřednictvím funkčních hypertextových odkazů získají ověřené a kvalitní informace během chvilky. Nabízí základní přehled a vysvětlení spolu s klíčovými a ilustrativními odkazy na organizace, služby a instituce.

Kapitolu věnovanou problematice práce v ČR i v zahraničí jistě ocení třeba poradce pro volbu povolání pracující s mladými lidmi, školním metodikům prevence snad bude cennou pomůckou kapitola pojednávající o sociálně patologických jevech. Pedagogové a všichni, kteří pracují s dětmi a mládeží ve volném čase, přivítají speciální rozcestník v podobě kapitoly o volném čase, s níž se logicky váže kapitola o dobrovolnictví. Toto téma se mimořádně úzce dotýká části věnované životu občana ve společnosti. Přínosné budou pro mnohé také příspěvky, které radí, co si zvláště pohlídat při cestování či jaké existují možnosti vzdělávání.

Jednotlivé kapitoly tohoto průvodce si nekladou za cíl konkurovat odborným statím. Slouží jako rozcestník informací a užitečných odkazů pro žáky, studenty, rodiče, pedagogy a další zájemce.

Sborníkem Mít přehled můžete listovat na webových stránkách www.kliceprozivot.cz.

Vlasta Kohoutová, PR specialistka projektu Klíče pro život

Publikováno v: Školství, Obecné


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...