19

V sobotu 21. dubna 2012 od 10:15 se v Národním muzeu v Praze na Vinohradské třídě uskuteční Den s Vynálezy a vynálezci. Organizuje jej projekt MŠMT Podpora technických a přírodovědných oborů ve spolupráci s Národním muzeem v rámci výstavy Vynálezci a vynálezy. Návštěvníci prožijí den plný nevšedního povídání, ukázek vědeckých prací a možností vyzkoušet si, jak se vynálezy rodí.

Program akce bude pestrý. Začne praktickou přednáškou „Vynálezy, které pomáhají zkoumat život v geologické minulosti“, ve které se návštěvníci seznámí s preparační jehlou nebo počítačovým programem pro porovnání tvaru fosílii. Dále veřejnost čeká povídání o možnostech současné mikroskopie. V „Astronomických vynálezech“ budete mít možnost proniknout do oboru kosmonautiky. Závěr akce je věnován přednášce „Po stopách lidstva aneb co dala antropologie a medicína světu“, která odhalí tajemství zajímavých vynálezů.

Základní vstupné je 80 Kč, senioři, osoby zdravotně postižené a studenti zaplatí 40 Kč, rodina 130 Kč a školy 20 Kč za osobu.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.

Publikováno v: Obecné, Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...