19

V sobotu 21. dubna 2012 od 10:15 se v Národním muzeu v Praze na Vinohradské třídě uskuteční Den s Vynálezy a vynálezci. Organizuje jej projekt MŠMT Podpora technických a přírodovědných oborů ve spolupráci s Národním muzeem v rámci výstavy Vynálezci a vynálezy. Návštěvníci prožijí den plný nevšedního povídání, ukázek vědeckých prací a možností vyzkoušet si, jak se vynálezy rodí.

Program akce bude pestrý. Začne praktickou přednáškou „Vynálezy, které pomáhají zkoumat život v geologické minulosti“, ve které se návštěvníci seznámí s preparační jehlou nebo počítačovým programem pro porovnání tvaru fosílii. Dále veřejnost čeká povídání o možnostech současné mikroskopie. V „Astronomických vynálezech“ budete mít možnost proniknout do oboru kosmonautiky. Závěr akce je věnován přednášce „Po stopách lidstva aneb co dala antropologie a medicína světu“, která odhalí tajemství zajímavých vynálezů.

Základní vstupné je 80 Kč, senioři, osoby zdravotně postižené a studenti zaplatí 40 Kč, rodina 130 Kč a školy 20 Kč za osobu.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.

Publikováno v: Obecné, Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...