09

MŠMT doporučuje základním školám zařadit do svých osnov výuku písma Comenia skript, a to jako alternativu k běžně užívané psací abecedě. Tento druh písma se testoval od září 2010 v 1. a 2. ročníku na 33 základních školách v ČR a setkal se s úspěchem. Písmo děti bavilo, vyhovovalo i levákům a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami.

Impulsem k pilotnímu ověřování byli zejména zákonní zástupci žáků, kteří měli zkušenost se vzděláváním ve Velké Británii, USA, Finsku a Dánsku, v nichž žáci tímto písmem píší. Kladem tohoto písma je zejména jeho jednoduchost, praktičnost a přizpůsobení individuálním potřebám.

Školy, které jej zařadí do své výuky, budou potřebovat souhlas rodičů, vyškolené pedagogy a didaktické materiály k nácviku tohoto typu písma. Učitelům bude nabídnut od NIDV ve spolupráci s autorkou písma Radanou Lencovou akreditovaný vzdělávací kurz zaměřený na didaktiku rozvoje počáteční čtenářské gramotnosti s využitím písma Comenia skript.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...