04

Nejrozšířenější webový školní informační systém Škola OnLine přichází s revolučním způsobem práce s tiskovými výstupy v prostředí webu. „Jedná se o zlomový bod na českém trhu školních informačních systémů,“ upozorňuje Jiří Pešan, výkonný ředitel společnosti.

Společnost ŠKOLA ONLINE a.s. dnes na setkání se svými zákazníky představila nový způsob práce s tiskovými výstupy v rámci svého školního informačního systému. Škola OnLine je prvním školním informačním systémem na českém trhu, který umožňuje přímo v prostředí webu plnohodnotně pracovat s tiskovými výstupy. „Unikátní je především návrhář tiskových sestav, který je plně dostupný v rámci internetového prohlížeče, a umožňuje uživateli vytvořit jakýkoliv report dle svých představ a potřeb,“ zdůrazňuje Pešan.

Nové řešení plně nahrazuje dosavadní způsob tvorby tiskových výstupů ze Školy OnLine, který byl uživatelům dostupný více jak deset let. „Při vývoji jsme se snažili zúročit všechny v minulosti získané poznatky našich zákazníků a vybudovat moderní řešení, které uživatele překvapí svými širokými možnostmi při zachování vysokého uživatelského komfortu,“ upozorňuje výkonný ředitel. Vytvořit obsahově hodnotný výstup, který je oživen například grafem, je tak otázkou několika kliknutí.

Uživatelé naleznou ve školním informačním systému Škola OnLine pochopitelně i celou řadu již hotových šablon tiskových sestav. Okamžitě tak mohou začít tisknout vysvědčení, katalogové listy, seznamy žáků. „Naším cílem je, aby uživatel měl okamžitě k dispozici skutečně všechny dokumenty obvyklé ve školském prostředí,“ prozrazuje o dalších plánech společnosti Jiří Pešan.

Jednotlivé šablony reportů jsou propojeny přímo s evidenčními formuláři napříč celým školním informačním systémem. Získat požadovaný tiskový výstup tak lze skutečně velmi jednoduše, což potvrzují i první reakce uživatelů.

Práce s tiskovými sestavami, stejně jako celý školní informační systém, není závislá na konkrétní softwarové platformě. Výhod jednoduché tvorby rozličných tiskových výstupů tak mohou využívat nejen uživatelé Windows a kancelářského balíku Microsoft Office, jako tomu bylo doposud, ale třeba i uživatelé Mac OS nebo příznivci OpenOffice.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...