30

Ukončení základní školní docházky je v životě každého žáka zlomová událost. Když k tomu ještě dostanete poslední vysvědčení z rukou ministra školství a ten si s vámi i přiťukne, tak se z toho jistě stane i trvalá vzpomínka. Právě takovou situaci zažívali v poslední školní den tohoto roku deváťáci ZŠ Červený vrch v Praze.

Škola pracuje podle vlastního školního vzdělávacího programu SOUZNĚNÍ, jehož název je vytvořen z počátečních písmen slov, která vystihují to, o co se škola snaží naplňovat – spolupráce, otevřenost, úspěšnost, zájem, naslouchání, etika, empatie i ekologie, nápady, integrace a inkluze.

Všichni pedagogové se snaží vytvořit podmínky pro úspěšný rozvoj a vzdělání všech dětí, nadaných ale i s nějakým handicapem. Škola je bezbariérová, jsou v ní integrováni žáci nejen s poruchami učení, ale i žáci s handicapy smyslovými, tělesnými a mentálními. Ve škole s těmito žáky pracuje 7 asistentů pedagoga. První žák s velkým tělesným handicapem začal školu navštěvovat již v roce 2000.

Ministr Petr Fiala na závěr dětem popřál hodně úspěchů a dodal: „Určitě se všichni těšíte na prázdniny a to je dobře, protože od školy je potřeba si i odpočinout. Nemyslete si ale, že si odpočinete od vzdělávání. Člověk se totiž dozvídá, učí a objevuje nové věci i mimo školu - na výletě, v přírodě nebo při sportu. Tak ať Vás vzdělávání baví!“

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...