14

V nadcházejících dnech čekají základní školy zápisy do prvních tříd. Připravili jsme pro Vás v letošním roce několik novinek, které Vám usnadní práci s evidencí budoucích prvňáčků. Samotný postup jak evidovat děti se nemění a je podrobně popsán ve videonápovědě, kterou naleznete ZDE, případně v uživatelské příručce ZDE.

Novinkou je snadný tisk navazujících evidencí z modulu tiskové sestavy, nově pro Vás nabízíme tyto tiskové sestavy pro modul Zápis do 1. ročníků:

  • Rozhodnutí o přijetí
  • Rozhodnutí o nepřijetí
  • Rozhodnutí o odkladu
  • Seznam uchazečů s trvalým bydlištěm
  • Statistika uchazečů dle okresu trvalého bydliště
  • Seznam uchazečů s druhem a výsledkem zápisu

Tyto sestavy naleznete v našich nových tiskových sestavách (na formuláři Ostatní – Tiskové sestavy – Seznam sestav) po kliknutí na záložku „Tiskové sestavy Školy OnLine“ a rozkliknutí složky „Ostatní evidence – Zápis do 1. ročníku" (jak ukazuje následující obrázek):

Sestavy si překopírujte do záložky „Tiskové sestavy organizace“ tlačítkem „Kopírovat vybranou sestavu do tiskových sestav organizace“.

Jakmile máte sestavy překopírované, můžete je vytisknout přímo z menu Ostatní – Zápisy do 1. tříd – Evidence uchazečů a to pomocí tlačítka s obrázkem tiskárny v pravém spodním rohu (označeno na obrázku níže):

V následujícím dialogu pouze kliknete na tlačítko „Generovat“ u příslušné tiskové sestavy. Poté se již v novém okně otevře hotová sestava připravená k tisku případně k uložení.

 

 



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...