01

Evidujete ve Škole OnLine i děti docházející do Vaší mateřské školy? Nově můžete ze školního informačního systému získat i podklady pro výkaz o mateřské škole. Jedná se o sumární výkaz, který budete podle stavu k 30. 9. 2014 předávat místně příslušnému správnímu úřadu, nebo MŠMT.

Podklady pro výkaz S 1-01 o mateřské škole získáte prostřednictvím formuláře, který je Vám přístupný z menu „Administrace – Výkazy“. Po přístupu na formulář je potřeba pouze nastavit datum k jakému chceme výstup získat a následně kliknout na tlačítko „Přepočítat výkaz k vybranému datu“. Aplikace pak na základě dat v ní evidovaných sama vypočte, kolik žáků se narodilo v jakém období, kolik jich trpí zdravotním postižením atd.

Pro správné vyhodnocení údajů je potřeba mít děti řádně zaevidované do školní matriky (Administrace – Osobní data – Školní matrika). Dovolujeme si upozornit především na zařazení dětí do správné školy a její části. Důležité je též nastavení typu provozu u třídy MŠ, což je údaj, který přibyl od počátku tohoto školního roku v rámci číselníku tříd (Administrace – Číselníky – Třídy).

Pokud je vše v pořádku, aplikace během chvilky vypočte data pro většinu oddílů a polí výkazu o mateřské škole.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...