12

Vyzkoušeli jste již náš modul Testy, který slouží k jednoduchému vytváření testů, vlastnímu testování žáků a vyhodnocování jejich výsledků? Žáky s jeho pomocí můžete testovat elektronicky přímo v hodině, či jim třeba zadat vypracování testu za domácí úkol. Vytvořený test můžete přidělit jak celé třídě, tak i jen konkrétním žákům. Po vypracování proběhne automatické vyhodnocení, které si můžete v případě potřeby upravit, či pouze jedním kliknutím zadáte výsledné známky všem žákům, kteří testem prošli.

Modul Testy je příplatkovou službou Školy OnLine (není součástí kompletní funkcionality), pokud jej má Vaše škola přístupný, naleznete jej v menu Výuka – Výukové zdroje – Výukové zdroje, kde po zvolení „Nový výukový zdroj“ naleznete záložku „Test“.

Při vytváření testů si můžete volit ze tří typů odpovědí – pouze jedna správná odpověď, více správných odpovědí a textová odpověď (typicky na otázku „Jaké je hlavní město ČR“ odpověď „Praha“). Typy otázek lze v rámci jednoho testu libovolně kombinovat. Po vytvoření testu lze nastavit, zda chcete v testu žákům předložit všechny otázky nebo jen určitý počet z nich. Je možno také zobrazovat otázky žákům v náhodném pořadí, aby měli těžší opisování. Lze dokonce nastavit i náhodné pořadí odpovědí u jednotlivých otázek, což samozřejmě případné opisování komplikuje ještě více. Je možné také nastavit, že je nutné test dokončit v časovém limitu. V případě potřeby můžete test vytisknout a rozdat jej žákům v papírové podobě.

Test se žákům přidělíte jako jakýkoli jiný výukový zdroj, tedy můžete jej přidělit jak celé třídě či skupině, tak i jednotlivým žákům. Můžete jej přidělit na neomezenou dobu nebo ke konkrétní hodině a na konkrétní čas.

 

Jakmile žáci testy zpracují, naleznete výsledky v menu Výuka – Výukové zdroje – Výsledky testů. Jedním kliknutím založíte nové hodnocení, kde doplníte téma a ostatní parametry hodnocení, případně upravíte přednastavený přepočet výsledků testu na známky a poté již jen jedním stiskem tlačítka uložíte známky všem zúčastněným žákům.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...