21

Škola OnLine Vám od letošního roku umožňuje nahrávat výsledky jednotných přijímacích zkoušek na střední školy formou souboru získaného z IS CERTIS. Výhodou je, že můžete tyto výsledky rovnou zasadit do kontextu s ostatními údaji o uchazeči, které jste si do Školy OnLine zadali z přihlášky ke studiu, či z přijímacích zkoušek konaných Vaší školou a rychle a snadno tak rozhodnout o přijetí či nepřijetí konkrétního uchazeče.

Co je potřeba udělat pro to, aby vše bez problémů fungovalo?

  1. Import výsledků lze provést pouze v případě, že jste studenty do systému IS CERTIS naimportovali ze Školy OnLine – tedy studenti mají identifikační kód (nazývaný také externí identifikátor) evidovaný v systému Škola OnLine v položce číslo jednací.
  2. Ve Škole OnLine musí být také vyplněna kolonka Externí identifikátor u části zkoušky, kterou uchazeč konal.  Tuto kolonku najdete v menu Ostatní – Přijímací zkoušky – Nastavení přijímacích zkoušek, pod tlačítkem „Spravovat skladbu“, zde je potřeba založit (přidat) dvě položky, jednu pro Český jazyk s externím identifikátorem CJ a jednu pro Matematiku s externím identifikátorem MA, přičemž pole „Název“ a „Zkratka“ jsou pro Vaši informaci, mohou být tedy vyplněny jakkoli a typ údaje je potřeba ponechat nastavený na „body“.

Samotný import výsledků provedete v menu Ostatní – Přijímací zkoušky – Export/Import údajů SCIO, CERMAT a to volbou „načíst do aplikace Škola OnLine výsledky zkoušek uchazečů získané z IS CERTIS provozovaného Centrem pro zjišťování výsledků ve vzdělávání“.

V případě dotazů se prosím obraťte na naši zákaznicku podporu a to na e-mailu hotline@skolaonline.cz, případně každý pracovní den od 8 do 16 hodin na telefonním čísle 378 229 460.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...