05

V souvislosti s uvolňováním situace ve školství a přítomnosti některých žáků ve škole, MŠMT vydalo Soubor hygienických pokynů pro školy a školská zařízení do konce školního roku 2019/2020. Součástí materiálů je také Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Toto prohlášení jsme pro Vás připravili do školního informačním systému, kde jsme umožnili jeho generování přímo ze školní matriky. 

A jak prohlášení vytisknete?

Vstupte v menu Výstupy – Tiskové sestavy – Seznam sestav na záložku Tiskové sestavy Školy OnLine. Do pole pro vyhledávání zadejte klíčové slovo „prohlášení“. Zobrazí se Vám sestava s názvem „Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění“. Označte ji a klikněte na tlačítko „Kopírovat vybranou sestavu do tiskových sestav organizace“. Nezapomeňte případně v zobrazeném okně nastavit funkci pro generování sestavy např. Třídním učitelům. 

Po nakopírování sestavy vstupte v menu Evidence osob – Školní matrika – Žáci/studenti.  Prohlášení je možno vygenerovat jak pro celou třídu, tak pro jednotlivce. Dle toho zadejte kritéria pro vyhledávání dle příjmení žáka nebo názvu třídy. Po zobrazení záznamů klikněte na tlačítko s tiskárnou v pravém dolním rohu obrazovky a v zobrazeném okně Tiskové sestavy klikněte na tlačítko Generovat u sestavy s názvem „Čestné prohlášení o neexistenci příznaků…“.

 

Bližší informace a manuály se souborem pravidel souvisejících s ochranou zdraví a provozem škol do konce školního roku 2019/2020 pro jednotlivé typy škol naleznete zde.

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...