09

Provedli jste převod dat na nový školní rok a chystáte se ukončit vzdělávání žákům, kteří nebudou pokračovat ve vzdělávání na Vaší škole, případně přestupují na SŠ a nedaří se Vám nastavené datum ukončení na kartě žáka uložit? 

Problém je obvykle v tom, že dotyčný žák je již zařazen ve školním roce 2021/2022 do třídy a proto není možné mu zadat ukončení k 31. 8. 2021

 

Řešení je velmi jednoduché, vyzkoušejte následující postup:

 

  • Najděte dle příjmení kartu žáka ve školní matrice ( v menu Evidence osob - Školní matrika - Žáci/studenti a na kartě žáka klikněte na tlačítko "Přehled žáka/studenta"
  • Na zobrazeném přehledu, který znázorňuje průběh vzdělávání žáka na vaší škole zkontrolujte, zda poslední řádek tabulky neobsahuje záznam se školním rokem 2021/2022 o zařazení do třídy:
  • Pokud ano, označte jej (klikněte do prázdného čtverečku před školním rokem, označený záznam poznáte podle modrého zabarvení viz. obrázek ) a smazání záznamu potvrďte tlačítkem Smazat.


  • Nyní by záznamy měly končit rokem 2020/2021.
  • Vraťte se zpět na kartu žáka (tlačítkem "Zpět na detail žáka/studenta").
  • Znovu vyplňte datum a kód ukončení a nyní by již uložení mělo proběhnout bez problémů.
Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...