08

Konec školního roku se nezadržitelně blíží, a proto jsme pro Vás v tomto článku shrnuli vše podstatné k tisku ročníkového vysvědčení z aplikace Škola Online. 

 

Způsob tisku vysvědčení v aplikaci se liší v závislosti na způsobu uzavírání hodnocení.

 

 

Připomínáme parametr aplikace kategorie Vysvědčení, který ovlivňuje způsob uzavírání hodnocení. Doporučujeme administrátorům systému na škole zkontrolovat, na jakou hodnotu jej máte nastaven (menu Správa aplikace - Nastavení - Parametry aplikace).

 

 Obr. Parametr aplikace „Povolený způsob zadávání údajů na vysvědčení“

 

 

 

Jednotlivé varianty tisku (včetně zadávání slovního hodnocení) a s nimi související kroky vedoucí k tisku vysvědčení, naleznete v následujícím odkazu. 

 

Nejpoužívanějším způsobem je uzavírání hodnocení prostřednictvím uzávěrek učitele a následně uzávěrky třídního učitele, které mají učitelé přístupné dle svých úvazků z menu Hodnocení – Uzávěrky.

 

Vlastní kontrola a tisk vysvědčení se pak provádí prostřednictvím menu Výstupy – Vysvědčení na formuláři Kontrola a tisk ročníkového vysvědčení případně Zadávání hodnocení a tisk ročníkového vysvědčení (pro školy, které zadávání známky hromadným způsobem).

 

 Obr. Uzavírání hodnocení prostřednictvím Uzávěrky učitele












Jak na zadávání slovního hodnocení na vysvědčení prostřednictvím uzávěrky učitele naleznete na tomto odkazu. Využíváte-li formuláře pro hromadné zadávání známek, kroky jak na zadání slovního hodnocení naleznete na  tomto odkazu v uživatelské příručce.

S výběrem správného vzoru Vám může pomoci nástroj v menu Výstupy – Vysvědčení – Výběr vzoru ročníkového vysvědčení, který Vám na základě vstupních kritérií doporučí vhodné vzory pro tisk, které jsou samozřejmě v souladu s platnou legislativou. 

 

Doporučení a tipy, jak na tisk vysvědčení s QR kódem naleznete v článku na tomto odkazu. 

 

QR kód musí obsahovat vysvědčení, výuční listy a diplomů pro hodnocení žáků a studentů při dosažení základního vzdělání, středního vzdělání, středního vzdělání s výučním listem, středního vzdělání s maturitní zkouškou a vyššího odborného vzdělání.

 

Odpovědi na nejčastější dotazy týkající se tisku vysvědčení naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu. 

 

 

K dispozici máte rovněž krátká videa s  návody zaměřené na uzavírání hodnocení a tisk vysvědčení.  V necelých 5 minutách tak získáte ucelené informace k dané problematice.  

Doporučujeme shlédnout tato videa:

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...