19

V návaznosti na změnu v systému přijímacích zkoušek bychom Vás rádi informovali o novinkách ve Škole Online. Připravili jsme pro Vás nové formuláře, které budete mít k dispozici v systému již tento týden

 

  • Nová přihláška umožňuje tisk až 5 škol, na které se žák hlásí (3 dle nových podmínek přijímacího řízení + 2 školy s talentovými zkouškami, u nichž již přijímací řízení probíhá.
  • Vznikly dvě varianty přihlášek: Přihláška ke vzdělávání ve střední škole a Přihláška ke vzdělávání ve střední škole s údaji o zaevidované škole. A dále tiskový výstup Výpis hodnocení z předchozího vzdělávání.
    Druhý jmenovaný dokument obsahuje kromě hodnocení za poslední tři ročníky také QR kód. 


Nové tiskové výstupy a jak na ně?

1. Tisk přihlášek ke vzdělávání ve střední škole

Všem základním školám budou do tiskových sestav organizace nakopírované tiskové sestavy: Přihláška ke vzdělávání ve střední škole a Přihláška ke vzdělávání ve střední škole s údaji o zaevidované škole. Tiskové sestavy budou umístěny do hlavního adresáře školy (Výstupy - Tiskové sestavy - Seznam sestav, záložka Tiskové sestavy organizace) a pro generování jim bude nastavena role Administrátor. V případě, že bude škola chtít, aby je mohly generovat i jiné role uživatelů, je nutné provést úpravu nastavení rolí na detailu tiskové sestavy (ikona s tužkou).

Generování přihlášky probíhá ze školní matriky (Evidence osob - Školní matrika - Žáci/studenti) v těchto krocích:

  • Vyhledáte třídu. 
  • V seznamu žáků třídy označíte ty, jimž požadujete generovat přihlášku (pokud neoznačíte, generuje se celá třída).
  • Kliknete na tlačítko s tiskárnou v pravém dolním rohu.
  • Vyhledáte příslušnou sestavu Přihláška ke vzdělávání ve střední škole nebo Přihláška ke vzdělávání ve střední škole s údaji o zaevidované škole.
  • Kliknete na tlačítko Exportovat do PDF.

Důležité: Školy na přihlášce budou řazeny dle priorit, uvedených u dané školy (nebo oboru), evidované na  záložce Další vzdělávání v poli Pořadí zájmu

TIP: Přihlaste se na webinář, který je věnovaný tisku přihlášek a výpisu hodnocení ze Školy Online. Pořádáme jej pro Vás zdarma. Zde můžete provést registraci na školení. 


2. Tisk výpisu hodnocení z předchozího vzdělávání 

Důležité: Pro správné generování QR kódu na přihlášce nezapomeňte provést příslušné provázání předmětů na formuláři Předměty v menu Správa aplikace - Číselníky.

  • Generování probíhá z formuláře Tisk přehledu hodnocení (v menu Výstupy - Přihlášky k dalšímu vzdělávání), a to v několika krocích:
    • Vyberete třídu.
    • Označíte žáky, kterým požadujete výpis generovat.
    • Ve výběrovém seznamu Vzor hodnocení zvolíte výstup s příslušným ročníkem odpovídající třídě.
    • Nastavíte parametry pro tisk.
    • Kliknete na tlačítko Export hodnocení do PDF












TIP: Pustit si můžete rovněž naše krátké video, které Vás provede tiskem přihlášek a výpisu hodnocení. 


Doporučení Unie školských asociací ČR CZESHA pro ředitele základních škol a uchazeče o studium na středních školách

 V souvislosti se změnou způsobu podání přihlášek ke studiu na středních školách prosíme ředitele základních škol o spolupráci a předání následujících informací rodičům žáků.

  1. Pro bezproblémový průběh podání přihlášky doporučujeme využít systému DIPSY a to ideálně formou plně elektronickou (např. s využitím bankovní identity) anebo alespoň formou hybridní, tedy vyplněním přihlášky v systému DIPSY a jejím následným vytištěním.
  2. Jako problematické z hlediska kapacitních možností středních škol a možné chybovosti při přepisu vidíme podání ručně vyplněné papírové přihlášky.
  3. Pokud budou základní školy tisknout přehledy hodnocení (prospěchu) svých žáků, prosíme i o vytištění QR kódu pro následný převod údajů do informačních systémů středních škol, pokud to program umožňuje.
  4. S ohledem na objem digitálně předávaných dat doporučujeme všechny elektronicky vkládané přílohy vkládat ve formátu PDF.
Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...