Vstupy pro duben 2016

Pro naši plzeňskou pobočku hledáme C# návrháře/programátora. Budete součástí projektového týmu, který se zabývá vývojem komplexních informačních systémů založených na webových technologiích ASP.NET. Hlavní náplní bude návrh aplikační architektury a vlastní programování jednotlivých částí a komponent. Během vývoje získáte další zkušenosti ohledně programování moderních responsivních webových aplikací. 

Se začátkem dubna dochází ke změně ve způsobu předávání záznamů o úrazech ze školního informačního systému Škola OnLine do informačního systému InspIS České školní inspekce. K 31. březnu ČŠI ukončila starý způsob předávání záznamů a od 1. dubna bylo spuštěno nové komunikační rozhraní. Z Vašeho pohledu, jakožto správců obou zmíněných systémů, je nyní nutné provést nastavení jak na straně informačního systému InspIS, tak i přímo ve Škole OnLine. Po provedení tohoto prvotního nastavení bude možné předávat záznamy o úrazech na ČŠI stejným způsobem jako doposud.

S blížícím se termínem tisku ročníkových vysvědčení jsme pro vás připravili článek zaměřený na evidenci tiskopisů vysvědčení pro závěrečné deváté ročníky základních škol a také pro žáky, kteří získali základní vzdělání v šesti, či osmiletém gymnáziu. Toto vysvědčení je „dokladem o získaném stupni vzdělání“ (žák jím může doložit, že získal základní vzdělání) a z tohoto důvodu je nutné jej dle legislativy evidovat s unikátním sériovým číslem.

V tomto článku se podíváme na tisk vysvědčení "postaru", tedy dle vyhlášky 223/2005 Sb. ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti vyhlášky 3/2015 Sb. Postup tisku je pro základní školy i pro střední školy (ročníková vysvědčení) prakticky shodný, liší se v podstatě pouze použitými vzory.

V tomto článku se podíváme na tisk vysvědčení dle vyhlášky 3/2015 Sb.  Tento způsob tisku je možné používat od 15.1.2015. Postup tisku je pro základní školy i pro střední školy (ročníková vysvědčení) prakticky shodný - liší se v podstatě pouze použitými vzory. 

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...