Vstupy pro duben 2011

Zhruba 300 pedagogů již podepsalo petici, v níž apeluje na vládu, aby zamítla novelu školského zákona. Nesouhlasí zejména s opětovným zavedením povinných školních osnov. To by v realitě vypadalo tak, že by školy upravovaly své osnovy podle dokumentů, které vydá ministerstvo. Novela by měla začít platit od nového školního roku, avšak není jisté, zda v účinnost opravdu vstoupí. Premiér Petr Nečas totiž podal návrh, aby ministr školství Josef Dobeš z funkce odešel.

MŠMT navrhuje po vzoru Velké Británie, USA nebo Švýcarska jednoleté magisterské studium, zaměřené prakticky a přesně na oblast, o kterou se profesně zajímáte. Chce tím umožnit široké veřejnosti studovat velmi specializované disciplíny v různých etapách svého života. Po několika letech praxe se totiž potřebuje absolvent vysoké školy specializovat v daném oboru, a právě krátkodobé magisterské studium by mu mohlo v tomto směru pomoci. Zatím existují dvě varianty, jak jednoleté magisterské studiu zrealizovat. Buď by vedle klasických magisterských oborů vznikaly i obory prakticky zaměřené (jednoleté i dvouleté), nebo by krátkodobé programy studovali v rámci celoživotního vzdělávání lidé, kteří již v minulosti vysokou školu absolvovali, mají za sebou několik let praxe a potřebují se dovzdělávat.

Ústav pro informace ve vzděláváníÚstav pro informace ve vzdělávání se chystá na podzim změnit způsob předávání individuálních dat o uchazečích, kteří mají zájem o vzdělávání se na vyšší odborné škole. Předávání dat bude implementováno do prostředí předávání individuálních údajů ze školní matriky. Potřebná data v podobě XML souboru bude možné jednoduše získat přímo z prostředí školního informačního systému Škola OnLine – Katedra.

Po necelých šesti týdnech přichází společnost ŠKOLA ONLINE a.s. na trh s další verzí svého webového školského informačního systému Škola OnLine. Většina v ní zahrnutých změn vychází z požadavků koncových uživatelů. Jejich společným jmenovatelem je především usnadnění a zefektivnění často prováděných činností. Opomenuty však nebyly ani změny v legislativě a vazbě na školní matriku.

Společnost ŠKOLA ONLINE a.s. dnes představila novou podobu uživatelské příručky pro aplikaci Akademie. Uživatelská příručka, která je součástí uceleného řešení zákaznické podpory systému Škola OnLine, prošla v uplynulých měsících výraznou změnou, která zahrnuje přepracování informační i technické části nápovědy. Mezi nejvýraznější novinky patří především vyhledávání ve webové podobě nápovědy, dostupnost příručky v podobě PDF souboru určeného například k tisku nebo těsné provázání nápovědy přímo s jednotlivými formuláři aplikace.

Strana 3 z 5První   Předchozí   1  2  [3]  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...