19

Konec 1. pololetí se nezadržitelně blíží. Proto jsme pro vás v tomto článku shrnuli vše podstatné k tisku vysvědčení nebo výpisů z vysvědčení ze systému Škola Online. 

 

 

 

 

 

TIP: Před tím než přistoupíte k tisku vysvědčení doporučujeme zkontrolovat nastavení pořadí předmětů na vysvědčení v menu Správa aplikace - Číselníky  - Předměty. 


Způsob tisku vysvědčení nebo výpisů z vysvědčení se liší v závislosti na způsobu uzavírání hodnocení. Připomínáme proto, že v menu Správa aplikace - Nastavení - Parametry aplikace najdete aplikační parametr Povolený způsob zadávání údajů na vysvědčení. Spadá do kategorie Vysvědčení a určuje, zda používáte uzávěrky hodnocení nebo jen zjednodušený způsob zadávání pololetního hodnocení. Doporučujeme administrátorům systému zkontrolovat, na jakou hodnotu máte na škole parametr nastaven. 

  

Nejpoužívanějším způsobem je uzavírání hodnocení prostřednictvím uzávěrek učitele a následně uzávěrky třídního učitele, které mají učitelé přístupné dle svých úvazků z menu Hodnocení – Uzávěrky.

 

Vlastní kontrola a tisk vysvědčení se pak provádí v menu Výstupy – Vysvědčení, a to buď na formuláři Kontrola a tisk ročníkového vysvědčení, nebo Zadávání hodnocení a tisk ročníkového vysvědčení (pro školy, které zadávají známky hromadným způsobem).
Uzávěrka učitele vypadá takto:

 

 

Informace k zadávání slovního hodnocení na vysvědčení nebo výpis z vysvědčení prostřednictvím uzávěrky učitele naleznete na tomto odkazu. Využíváte-li formuláře pro hromadné zadávání známek, kroky, jak zadat slovní hodnocení, najdete v uživatelské příručce na  tomto odkazu.

Pro 1. pololetí doporučujeme tisknout výpis z vysvědčení, který žáci nevrací. Příslušné vzory výpisů z vysvědčení naleznete v menu Výstupy - Tiskové sestavy - Seznam sestav. Zde zvolte záložku Tiskové sestavy aplikace Škola Online, na ní vlevo ve struktuře složek vyhledejte položku Vysvědčení a výpisy z vysvědčení a v ní buď sekci Základní školy nebo Střední školy (samozřejmě podle potřeb vaší školy). Přímo v této sekci naleznete vzory výpisů z vysvědčení, které si nakopírujte jako jiné tiskové sestavy. Výpisy z vysvědčení tisknete stejným způsobem jako ročníková vysvědčení.

Pouze pokud žáky ze jednotlivá období klasifikujete slovním hodnocením, je lepší vytisknout v lednu vysvědčení se slovním hodnocením za 1. pololetí a následně na konci školního roku vysvědčení se slovním hodnocením za 2. pololetí. S výběrem správného vzoru vysvědčení vám může pomoci nástroj v menu Výstupy – Vysvědčení – Výběr vzoru ročníkového vysvědčení. Na základě vstupních kritérií vyhledá vhodné vzory pro tisk, které jsou samozřejmě v souladu s platnou legislativou.

Jednotlivé varianty tisku (včetně zadávání slovního hodnocení) a s nimi související kroky vedoucí k tisku vysvědčení, si můžete prostudovat pomocí následujícího odkazu. 


Odpovědi na nejčastější dotazy týkající se tisku vysvědčení a výpisů z vysvědčení naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu. 

K dispozici jsou rovněž krátká videa s  návody zaměřené na uzavírání hodnocení a tisk vysvědčení.  V necelých 5 minutách tak získáte ucelené informace k dané problematice. Doporučujeme shlédnout tato videa:

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...