Vstupy pro březen 2010

V následujících týdnech se začnou na všech středních a vyšších odborných školách řešit maturitní, závěrečné zkoušky a absolutoria. Škola OnLine nabízí jejich komplexní evidenci, s níž doporučujeme začít již nyní. 

Modul "Maturitní, závěreční zkoušky a absolutoria" slouží k vedení veškeré agendy týkající se maturitních, závěrečných zkoušek a absolutoria. Zahrnuje definování zkušebních termínů, evidenci části zkoušky, určování skladby zkoušky pro žáka/studenta, stejně jako její hodnocení. Z evidovaných údajů je pak možné tisknout maturitní vysvědčení, vysvědčení o závěrečné zkoušce, vysvědčení o absolutoriu, ale i maturitní protokol nebo dokonce rozpis žáků/studentů konajících zkoušku.

Příliš vysoký podíl pedagogů bez požadované odborné kvalifikace je jedním z bolavých míst našeho školství. Ministerstvo školství chce nyní v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost vyčlenit na vzdělávání pedagogů celkem 430 milionů korun z evropských prostředků.

Martina Čiklová ze základní školy Ostrčilova v Moravské Ostravě (na snímku) se stala nejoblíbenější učitelkou Česka, když ve finále soutěže Zlatý Ámos zdolala v Praze šest soupeřek.

Držitelkou dalšího titulu, tzv. Média Ámose se jednoznačně stala profesorka Romana Vlková z Matičního gymnázia v Ostravě, která v hlavní anketě skončila na druhém místě.

Jan Amos Komenský, učitel národů, se narodil 28. března 1592 na Moravě. Tento den je proto oficiálně považován i za Den učitelů.

Škola OnLine se k oslavám tohoto svátku připojuje a přeje všem hodně zdaru, nadšení a neutuchajícího elánu pro vykonávání této náročné pedagogické profese.

Tým Škola OnLine, 28.3.2009

 

Poslanecká sněmovna v pátek přijala novelu zákona o rozpočtových pravidlech, kterou projednávala ve zrychleném řízení. Školy tak nejspíše budou moci čerpat finance z fondů Evropské unie, aniž je budou muset použít na konkrétní účel. Každá škola by tak mohla již brzy dostat až milion korun na platy pedagogů a učební pomůcky.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...