29

V tomto článku najdete souhrn základních informací k jarnímu sběru dat pro výkazy MŠMT, a to v přehledné formě otázek a odpovědí.

Jaké jsou předpoklady úspěšného předání dat?

Bezproblémové předání dat pro MŠMT jde v ruku v ruce se správnou evidencí záznamů o žácích a jejich průběhu vzdělávání ve školní matrice. Nejčastější dotazy k evidenci Školní matriky naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu.  Dále je vhodné si prostudovat dokument MŠMT Základní informace k předávání údajů ze školních matrik ke stažení zde.

Jak si můžete otestovat data pro předání?

Přihlášení na testovací server MŠMT na adrese https://profa.msmt.cz/matrikas/. Testovací server byl otevřen 6. března 2019 v 15 hodin. Data zde doporučujeme testovat i během ostrého sběru (testovací server je otevřen po celou dobu ostrého sběru). Je to z toho důvodu, že předání na ostré servery MŠMT je obvykle časově náročné, kdežto kontrolní server je výrazně rychlejší. Na ostré servery doporučujeme (jak my, tak i přímo MŠMT) předávat data již odkontrolovaná zkušebním serverem.

V jakém termínu a na jaké adrese provedete ostré předání dat?

Do systému pro předávání dat ze školních matrik se přihlašujte na adrese https://matrika.msmt.cz/matrikas/. Předávají se údaje podle stavu k 31. 3. 2019.  Data musí být na této adrese naimportována a odeslána na správní úřad nejpozději do 15. dubna 2019.

Které údaje se předávají a jak je správně evidovat?

Na rozdíl od podzimu se předávají pouze dva soubory, zahrnující v prvním případě údaje o všech žácích či studentech, ve druhém data o žácích/studentech se speciálními vzdělávacími potřebami. Podrobný výčet předávaných položek a hodnot, jež mohou obsahovat, shrnuje dokument MŠMT Informace a metodické poznámky k předávaným individuálním údajům ze školních matrik, který naleznete zde

Kde najdete číselníky MŠMT?

Seznam aktuálních číselníků platných pro předávání individuálních dat ze školních matrik naleznete zde.
 
Kde najdete vysvětlivky k aktuálním výkazům?

Vzory formulářů generovaných z individuálních dat ze školních matrik a vysvětlivky k těmto výkazům naleznete ke stažení zde.

Máte dotazy k výkazům?

Kontaktujte metodiky sběru dat a zpracovatele dat ze školních matrik na MŠMT: 

Jméno telefon e-mail má na starosti
Ing. Alena Tůmová  234 815 314 alena.tumova@msmt.cz  ZŠ 
Ing. Jiří Prouza 234 815 461 jiri.prouza@msmt.cz SŠ, konzervatoře
Ing. Jarmila Bejčková  234 815 470  jarmila.bejckova@msmt.cz VOŠ, uchazeč VOŠ
Mgr. Pavla Kovářová 234 815 465 pavla.kovarova@msmt.cz zpracování výkazu M3
Marcela Sedláková 234 815 468 marcela.sedlakova@msmt.cz zpracování výkazů M8, M9

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...