Vstupy pro srpen 2009

Premiér Jan Fišer dnes na tiskové konferenci po zasedání vlády oznámil, že vláda jednomyslně odmítla návrh poslance Waltra Bartoše na odklad maturit o rok. O návrhu bude ale definitivně rozhodovat sněmovna na své zářijové schůzi.

Bartoš v návrhu plánuje roční odklad státní maturitní zkoušky. Ještě nedávno přitom prosazoval odklad dvouletý. Nová maturitní zkouška podle něj není dobře připravená. "Změnil jsem to, abych našel politický konsenzus," řekl.

Pokud se váš potomek přesně za týden vypraví poprvé do školy, jistě už teď přemýšlíte, co všechno vás čeká, jaké starosti budou s jeho vzděláváním spojené a co všechno vaše dítě bude potřebovat, aby ve svém prvním roce ve školní lavici s úspěchem obstálo.

Důležité poznatky, týkající se zátěže rodičů prvňáčků, ať už fyzické, psychické nebo finanční, si můžete přečíst na iDNES.cz. Pracovníci Školy OnLine vám každopádně přejí hodně trpělivosti a hlavně příjemných zážitků.

Přibližně polovina středních odborných škol a všechny gymnázia zahájí od počátku nového školního roku v prvních ročnících výuku podle nových vzdělávacích programů. Zbylé střední školy se k nim připojí v průběhu následujících dvou školních roků. Školy se budou více profilovat a přizpůsobovat potřebám budoucích zaměstnavatelů žáků.

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová (na snímku) odložila říjnovou generálku státních maturitních zkoušek. V případě, že státní maturity nezruší poslanci, bude se generálka konat v lednu; pokud sněmovnou nová varianta "zkoušek dospělosti" nyní neprojde, posune se otestování systému maturit na říjen příštího roku.

Více informací naleznete na iDNES.cz.

Pokud skutečně dojde ke škrtům ve státním rozpočtu pro rok 2010 a školství dostane o 2,5 procenta méně prostředků než letos, budou zřejmě učitelé v tzv. regionálním školství brát méně. Ministerstvu školství by v tom případě totiž chyběly 3,2 miliardy korun.

"Situace je těžká. Kdyby došlo ke krácení, čemuž se nelze v době finanční krize ubránit v žádném resortu, tak se to promítne do mezd v regionálním školství. Kromě priorit, tedy státní maturity a výzkumu a vývoje, by se tak šetření dotklo všech oblastí ve školství včetně mezd,“ prohlásila mluvčí ministerstva Kateřina Böhmová.

Více informací najdete na serveru Novinky.cz.

Strana 2 z 4První   Předchozí   1  [2]  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...