Vstupy pro říjen 2011

V pražském hotelu Pyramida se ve dnech 2.–3. listopadu 2011 uskuteční závěrečná konference k uznávání neformálního vzdělávání, kterou pořádá Národní institut dětí a mládeže. Jejím hlavním cílem je představit výstupy projektu Klíče pro život – rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání, konkrétně jeho klíčové aktivity Uznávání neformálního vzdělávání zaměřující se na podporu uznávání výsledků celoživotního učení u pracovníků s dětmi a mládeží.

Ministr školství Josef Dobeš podepsal s předsedou České asociace fotbalových hráčů (ČAFH) a s dlouholetým fotbalovým reprezentantem Karlem Poborským memorandum o vzájemné spolupráci. Cílem tohoto memoranda je podpora rozvoje a fungování fotbalu a sportovních aktivit, včetně posílení systému mládeže v této oblasti, dále vzdělávací a publikační projekty, prevence v oblasti boje proti dopingu a návykovým látkám a spolupráce při tvorbě legislativy nebo vzájemná výměna informací.

Zástupce vrchního ředitele kabinetu ministra školství Ladislav Bátora se dne 14. října 2011 vzdal své funkce. Při svém projevu poděkoval ministrovi školství Dobešovi a prezidentovi Klausovi za podporu a zastání ohledně jeho veřejných názorů a projevů. Zároveň se zmínil o tom, že se chystá s iniciativou D.O.S.T. založit novou politickou stranu.

Již pouze 2 pracovní dny zbývají školám na předání dat o žácích Ústavu pro informace ve vzdělávání. Společnost ŠKOLA ONLINE vychází vstříc všem školám, které ještě nepředaly data, a rozšiřuje služby zákaznické podpory. Telefonické zákaznická podpora na čísle +420 378 229 460 bude v pátek 14. října a pondělí 17. října dostupná až do 17.00. Na vaše dotazy spojené se školní matrikou jsme připraveni reagovat i o víkendu a to na e-mailu hotline@skolaonline.cz.

Jana Machálková dnes rezignovala na post šéfky kabinetu ministra školství Josefa Dobeše. Šéfka kabinetu ministra o odchod z funkce požádala sama. „Důvodem jsou mé mateřské povinnosti, které nelze skloubit s tak náročnou prací,“ vysvětlila Machálková své rozhodnutí. Od středy ji nahradí Martin Krejza, dosavadní ředitel ministerské sekce všeobecného, odborného a dalšího vzdělávání. Ve své nové funkci bude mimo jiné zodpovědný za prověřování věcné a formální stránky písemností předkládaných ministrovi k podpisu a zpracovávání stanovisek k nim.

Strana 3 z 4První   Předchozí   1  2  [3]  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...