Vstupy pro květen 2011

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovyK maturitě letos zatím nebylo připuštěno 10,9 % žáků. Z českého jazyka a literatury dosud neudělalo zkoušku 3,8 % maturantů, z cizích jazyků pak 5,4 %. Na brífinku pro novináře to sdělil náměstek pro regionální školství Ladislav Němec. "Zatím jsme nezaznamenali žádné technické chyby," dodal.

Polovina dětí nemá svůj vzor! Čím nižší socioekonomický status rodičů, tím méně jejich děti věří škole jako instituci! Více než třetina dětí v ČR nepovažuje své otce za hodné! Děti, které aktivně tráví volný čas, se cítí v životě více šťastné než děti ostatní!

Vláda ČR reaguje na potřebu zlepšit propojení pracovního a rodinného života a začne podporovat existenci firemních školek. MŠMT připravilo návrh legislativních změn v rámci novely zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, jejíž účinnost by měla být od 1. 9. 2011. Firemní školky mají též vyřešit problém s omezenými kapacitami ve veřejných mateřských školkách, usnadnit návrat zaměstnanců firem na pracovní trh, podpořit finanční soběstačnost rodin a dětem zaměstnanců poskytnout kvalitní předškolní vzdělávání.

Ministerstvo školství chystá novelu zákona o pedagogických pracovnících, jež by měla začít platit od ledna 2012. Reaguje tak na stížnosti učitelů odborných výcviků, kteří mají vystudovaný učební obor s maturitou a dle zákona musí mít i výuční list.

Společnost ŠKOLA ONLINE v rámci včerejšího společného setkání VIP a střediskových škol představila směr, kterým se bude školní informační systém Škola OnLine – Katedra ubírat v nadcházejícím období. Hlavními probíranými tématy byly státní maturity, export dat o uchazečích VOŠ nebo nová evidence školní matriky.

Strana 2 z 5První   Předchozí   1  [2]  3  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...