Vstupy pro březen 2012

Ministerstvo financí se chystá v oblasti školství do roku 2014 ušetřit zhruba 14 miliard korun. V letošním roce by mělo školám odepřít 4,4 miliardy korun, v dalším roce 4,6 miliardy a v roce 2014 6 miliard korun. Důsledkem tohoto plánu by však měla být ztráta práce pro zhruba 17.000 učitelů mateřských, základních a středních škol. Vedení mnoha škol již vyjadřuje svoji nespokojenost nad těmito záměry.

Do finále každoroční soutěže Zlatý Ámos, které se uskuteční 8. března, se probojovalo 9 učitelek a 6 učitelů, a to zejména zásluhou svých žáků, kteří museli v regionálních kolech zapůsobit obhajobou svého pedagoga.

Již za necelý měsíc se rozběhne další kolo sběru dat ze školní matriky. Tentokrát bude organizované přímo Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, které převzalo v tomto směru agendu bývalého Ústavu pro informace ve vzdělávání. Ten zanikl na konci minulého kalendářního roku.

Ministr Josef Dobeš se v úterý setkal s šesti zástupci studentů plzeňských práv, která by měla podle rozhodnutí akreditační komise po 31. říjnu zaniknout. „Plně respektuji rozhodnutí akreditační komise, o dalších krocích se ale rozhodnu až po pečlivém prostudování všech předešlých rozhodnutí akreditační komise a po obeznámení se s právními analýzami ohledně fakulty,“ vyjádřil svůj záměr ministr Dobeš.

Jednou z možností jak oslovit šikovné, mladé lidi je zajímavá nabídka zájmového a neformálního vzdělávání. Jedním z projektů, který nabízí vzdělávání pracovníkům školních družin, školních klubů, nestátních neziskových organizací a středisek volného času je projekt Klíče pro život, který od dubna 2009 realizuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže.

Strana 4 z 4První   Předchozí   1  2  3  [4]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...