Vstupy pro březen 2012

Ve dnech 21. května až 8. června 2012 se na všech základních školách a víceletých gymnáziích v ČR bude konat generální zkouška ověřování výsledků vzdělávání v 5. a 9. ročnících. Budou se ověřovat výsledky v předmětech český jazyk, matematika a cizí jazyk.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš na jednání vlády dne 21. března odmítl podpořit vázání finančních prostředků v kapitole školství. I snížená varianta navržená premiérem P. Nečasem ve výši 2,5 mld korun byla pro J. Dobeše nepřijatelná.

Díky projektu Klíče pro život, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky, a jeho aktivitě Studium pedagogiky volného času vyšel další sborník „Pedagogické střípky III“. Přináší čtyři projektové záměry různých školských zařízení, které vypracovali jako svou závěrečnou práci účastníci III. ročníku Studia pedagogiky volného času.

Koncem února vyšel druhý sborník závěrečných prací absolventů Funkčního studia 2011 „Změna je život II“. Realizuje ho Národní institut dětí a mládeže v rámci projektu „Klíče pro život – rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání“ pod hlavičkou klíčové aktivity Funkční vzdělávání.

Ministr školství Josef Dobeš podporuje inkluzívní školství, zejména sociálně a zdravotně znevýhodněné děti, proto každý rok vyhlašuje rozvojové programy, které těmto žákům napomáhají, např. Program na podporu financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se znevýhodněním v roce 2012. Díky němu mohlo MŠMT finančně přispět na asistenty pedagoga znevýhodněných dětí částkou 75 milionů.

Strana 2 z 4První   Předchozí   1  [2]  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...