Vstupy pro duben 2010

Sexuální výchova patří z hlediska výuky k nejobtížnějším a nejpotřebnějším tématům, přesto školám dosud chyběl komplexní metodický materiál, to se má však nyní změnit. Ministerstvo školství na tuto problematiku reaguje vydáváním příručky „Sexuální výchova - vybraná témata, kde jsou některé problémy rozpracovány v příspěvcích odborníků a doplněny nejčastějšími otázkami a odpověďmi na ně.
Ministerstvo školství vydalo dubnové číslo Otevřeného zpravodaje. Cílem tohoto čtvrtletníku je informovat o dění v rámci jednotlivých skupin a odboru ministerstva ve vztahu k aktuálním tématům resortu.
 
Aktuální číslo tohoto zpravodaje informuje o 17. ročníku oblíbené ankety Zlatý Ámos, o evropské spolupráci ve vzdělávání a odborné přípravě, přináší aktuální zprávy o přípravě maturitních zkoušek. Představuje operační programy vzdělávání od Evropské unie a projekt reformy terciárního vzdělávání. Zpravuje také o sociálních programech ve školství a dalších tématech.
Dnešním dnem odstartoval Ústav pro informace ve vzdělávání (ÚIV) jarní sběr individuálních dat ze školní matriky. Během dubna tak budou muset školy poskytující stupeň vzdělání předat ÚIV výstup ze školní matriky. V rámci tohoto sběru bude též poprvé nutné předávat data odděleně pro každou část školy. Velkou novinku přináší též školský informační systém Škola OnLine – Katedra, který již od poloviny března disponuje na trhu ojedinělým kontrolním mechanismem.
 
Strana 5 z 5První   Předchozí   1  2  3  4  [5]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...