Vstupy pro červen 2010

ODS, TOP 09 a VV, tj. 3 politické strany jednající o vládě ČR, usilují o zavedení školného na veřejných vysokých školách. Výše školného by měly mít možnost ovlivňovat samy školy, zasahovat by mohl i stát podle oborů, které chce podporovat, nemělo by však překročit hranici 10 tisíc korun za semestr. O konkrétní podobě a způsobu placení se bude nadále jednat. ODS a VV navrhují, aby školné spláceli absolventi až z platu ze zaměstnání, které po absolvování školy získají, naopak TOP 09 navrhuje, že by si jej mohli platit studenti již v průběhu studia. Dle ankety vyšlo ze strany veřejnosti najevo, že 66% dotazovaných souhlasí se zavedením školného a 34% nikoliv.

Národní institut pro další vzdělávání má od 1. června 2010 nové vedení. Do funkce ředitelky byla jmenována Mgr. Helena Plitzová, která doposud zastávala v NIDV funkci náměstkyně ředitele a vedoucí krajského pracoviště v Karlových Varech.  

Správa a ukládání elektronických dokumentů je dnes velmi diskutovaným tématem. S rozvojem eGovermentu dostala ještě zřetelnější obrysy a od července se již týká ve velké míře i oblasti školství. Proto všem školám nabízíme Spisovou službu EasyDOC, která vyřeší všechny zákonem požadované náležitosti, týkající se správy dokumentů.

V oblasti dodávky a implementace Spisové služby EasyDOC uzavřely firmy CCA Group a.s. a ŠKOLA ONLINE a.s. strategické partnerství. Spisová služba je nabízena jako hostované řešení obdobným způsobem jako aplikace Škola OnLine.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy právě vydalo červnový Věstník, ve kterém se dočtete mnoho zajímavých informací. Jsou zde předloženy pedagogicko-organizační zprávy pro mateřské školy, základní školy, střední školy, konzervatoře, vyšší odborné školy, základní umělecké školy, jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky a školská zařízení na školní rok 2010/2011. Informuje o zasílání záznamů o úrazech a o aktualizaci záznamů o úrazech v elektronickém formuláři, dále zpravuje o udělení schvalovacích doložek učebnicím a učebním textům. Popisuje strukturu individuálních údajů předávaných ze školních matrik a z evidence uchazečů o přijetí ke vzdělávání ve VOŠ.

Jedná se o neziskový projekt, který organizují samotní studenti zajímající se o vyhledávání interesantních a hlavně ověřených informací na internetové síti. Na základě pečlivého výběru tvoří články, u kterých se snaží o co nejvíc objektivní vyjádření, jedním z hlavních cílů projektu je totiž čelit bulváru, se kterým se dnes setkáváme téměř na všech místech. Za dobu své existence, tj. za čtvrt roku, si tento web našel již mnoho příznivců mezi studenty i učiteli, kteří jej pravidelně navštěvují. Nejčastěji studenti píší o studiu, osobním rozvoji, v plánu jsou i rozhovory se zajímavými lidmi.

Strana 8 z 9První   Předchozí   3  4  5  6  7  [8]  9  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...